Veelgestelde vragen

Hoe weet ik zeker dat Red Star Forwarding & Logistics daadwerkelijk de gepresenteerde expertise heeft?
Ons bedrijf is opgericht door een investeerder die de ambitie heeft om de allerbeste kwaliteit te leveren op het gebied van wereldwijde logistieke diensten. Om deze hoge ambitie te kunnen waarmaken, zijn er grote investeringen gedaan in een efficiënte bedrijfsstructuur high-tech systemen. Daarnaast is er een team samengesteld met de beste mensen die geselecteerd zijn op grond van ervaring, motivatie en bewezen prestaties. Ons bedrijf mag dan nieuw zijn, maar we werken met de meest geavanceerde systemen, en zowel onze eigen mensen als onze externe partners hebben hun allang sporen verdiend.        

Hoe weet ik waar Red Star Forwarding & Logistics goed in is?
Wij willen graag dat u als potentiële klant ons leert kennen. Daarom hebben wij de Logistic Opportunity Scan ontwikkeld. U maakt een afspraak en twee van onze senior logistieke experts komen bij u langs en bekijken tijdens een korte sessie of er voor uw bedrijf openliggende kansen zijn op logistiek gebied. Laat ons de vragen stellen en aan de hand van uw antwoorden vaststellen welke opties er voor u zijn. Natuurlijk met de beste prijs/kwaliteitverhouding! Deze afspraak is een goede manier om te zien of het tussen ons klikt en of er een basis is voor verdere samenwerking. Tijdens deze inspirerende consultatiesessie doorlopen wij de scan met u. Wat dit u kost? Slechts twee tot drie uur van uw tijd en een paar stevige bakken of tassen koffie.

Hoe kan ik een offerte opvragen?
Wij hebben geen standaardoplossing voor afzonderlijke wensen en uitdagingen. Daarom vragen we u persoonlijk contact met ons op te nemen. Dan kunnen wij u de juiste vragen stellen. Zodra wij een duidelijk beeld hebben van het werk dat er moet gebeuren, maken wij een zo passend mogelijk voorstel op maat voor u . 

Van en naar welke landen transporteren jullie?
Red Star Forwarding & Logistics opereert letterlijk overal ter wereld. Er zijn maar enkele plekken die we niet kennen of waar we nog nooit geweest zijn. Onze agenten, dienstverleners, leveranciers en specialisten vormen een ongeëvenaard netwerk in de branche.

Zijn jullie gespecialiseerd in bepaalde sectoren?
Ja en nee. Wij zorgen voor transport, opslag, verwerking, verscheping, import en export van vrijwel alle soorten vracht. Wij blinken echter uit op de meer complexe gebieden:

  • Bederfelijke waar
  • Strategische goederen
  • Militair materieel
  • Explosieve en andere gevaarlijke stoffen
  • Chemicaliën
  • Zwaar transport en projectlading

Bovendien hebben wij specialistische kennis in huis en we bieden specifieke opslagvoorzieningen voor de recycling van kunststof.

Wat is de meerwaarde van Red Star Forwarding & Logistics voor de meer complexe sectoren?
Wij beschikken over alle vereiste vergunningen, licenties en certificaten voor de hierboven genoemde goederen. Bovendien kunt u vertrouwen op een team dat opgeteld meer dan 75 jaar ervaring heeft en in het bezit is van een portefeuille met duizenden geslaagde projecten. Daaraan danken wij onze goede reputatie bij toonaangevende organisaties en instanties. Verder werken wij alleen samen met leveranciers en producenten uit de internationale top van bovenstaande sectoren.

Kunnen jullie mij meer informatie toesturen?
Wij helpen u liever persoonlijk. Op deze website vindt u handige documentatie over transportzaken voor klanten van Red Star Forwarding & Logistics. Bel ons en we helpen u graag verder!

Wat zijn de Incoterms? Welke Incoterm is op mij van toepassing?
De Incoterms (ofwel de International Commerce Terms) zijn 13 internationaal erkende standaard handelsvoorwaarden waarin de rechten en plichten van verkopers en inkopers uiteengezet worden. De Incoterms zijn ontwikkeld en worden bijgehouden door de Internationale Kamer van Koophandel.  Elke Incoterm bepaalt wie verantwoordelijk is voor de kosten en de risico’s, zoals transportkosten, verzekering, heffingen en de in- en uitklaring van goederen. De Incoterms zijn aanvaard door overheden, wettelijke instanties en bedrijven over de hele wereld voor de definiëring van de meest voorkomende termen in de internationale handel. Hierdoor ontstaan er minder twijfelgevallen en worden vaak dure misverstanden vermeden. Beide kwesties zouden voortvloeien uit het feit dat verschillende landen dergelijke termen anders interpreteren. De Incoterms gelden voor verkoopcontracten in binnen- en buitenland. Voordat u de Incoterms kunt toepassen, moet u eerst kijken naar het land waar de afnemer zich bevindt. Sommige landen hebben bepaald dat de vastgestelde Incoterms moeten worden gebruikt; andere landen gebruiken standaard enkele geselecteerde Incoterms. De transportwijze is ook van invloed op uw keuze, aangezien sommige Incoterms alleen gebruikt mogen worden voor zeetransport en transport over binnenlandse waterwegen.
De huidige Incoterms, beter bekend als de Incoterms 2010, werden op 1 januari 2011 van kracht. Zie ook <Incoterms 2010> (link naar download - volgt snel).